Zahrejte sa na jeseň s našou krémovou tekvicovou polievkou! Fakty a rady prinášajú recept

Fakty a Rady

krémová tekvicová polievka

S príchodom chladnejších dní sa nám žiada niečo teplé a výživné. Čo tak si pripraviť lahodnú tekvicovú polievku, ktorá nielen zahreje, ale aj poteší vaše chuťové poháriky? Prinášame vám jednoduchý recept na krémovú tekvicovú polievku s exotickým nádychom kokosového mlieka a zázvoru.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mlieka
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Tekvicové semienka na ozdobu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Tekvicu umyte, rozkrojte, vydlabte semienka a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
  2. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak, zázvor a kurkumu a krátko orestujte.
  3. Pridajte tekvicu, zalejte vývarom a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte, kým tekvica nezmäkne (asi 20 minút).
  4. Odstavte z ohňa a pridajte kokosové mlieko. Pomocou ponorného mixéra rozmixujte do hladkého krému.
  5. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávajte horúce, ozdobené tekvicovými semienkami a petržlenovou vňaťou.

Tipy od Fakty a rady:

  • Pre pikantnejšiu chuť pridajte štipku chilli alebo kajenského korenia.
  • Ak nemáte tekvicu Hokkaido, môžete použiť iný druh tekvice, ale nezabudnite ju ošúpať.
  • Polievku môžete podávať s opečeným chlebom, krutónmi alebo kvapkou kyslej smotany.

Táto krémová tekvicová polievka je nielen chutná, ale aj zdravá. Tekvica je bohatá na vitamíny a minerály, kokosové mlieko dodáva polievke jemnosť a zázvor príjemne zahreje. Vyskúšajte tento recept a vychutnajte si jesenné chute naplno!

Ing. Branislav Hahn – Faktyarady.sk

Vložiť komentár